Nazov akcie : Výstava obrazov Klubu neprofesionálnych výt.
Od : 09.09.2016
Do : 17.10.2016
Miesto : Átrium klub
Druh udalosti : Výstava
Mesto/Obec : Košice - Západ

V priestoroch Átria klubu v Košiciach bola dňa 9. septembra 2016 otvorená výstava obrazov členov Klubu neprofesionálnych výtvarníkov Ferdynanda Brzęka z Rzeszowa, ktorý toho roku slávi 50. výročie svojho vzniku.

Vernisáž výstavy otvoril riaditeľ Kultúrneho centra Údolia Bodvy a Rudohoria Michal Kupec a riaditeľ Wojewodzkeho Dom Kultury v Rzeszowe Marek Jastrzębski. Klub neprofesionálnych výtvarníkov z Rzeszowazastupovali aj dve inštruktorky Krystyna Niebudek a Kinga Ziobro-Działo ako aj niekoľko jeho členov. Podporiť poľských výtvarníkov prišli aj výtvarníci košických klubov. Zážitkom na otvorení výstavy bolo vystúpenie Ľudovíta Cehelského, ktorý v rámci kultúrneho programu zahral na gajdy. Hra na tento vzácny hudobný nástroj bola zaradená do svetového zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. 

Výstava potrvá do 17. októbra.
file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_01.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_02.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_03.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_04.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_08.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_06.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_05.JPG
file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_06.JPG file/uploads/2/thumbs/vystava_obrazov_07.JPG